ELEFÁNT KÖNNY














Elefánt könny

6 tojás fehérjét,

12 dkg porcukrot habosra keverünk. Hozzáadjuk a

6 tojás sárgáját,

3 evőkanál kakaót,

1 evőkanál lisztet és

1 mokkáskanál szódabikarbónát.

Zsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe sütjük,

még melegen felcsavarjuk.

Töltelék:
2 dl tej,

1 tojás,

3 evőkanál lisztet sűrűre főzünk, és rögtön hűtjük.
20 dkg ráma,

15 dkg porcukor,

1 tasak. vaníliás cukor, ezt habosra keverjük, és hozzákeverjük az előbb megfőzött krémet.
A krémet felezzük,

az egyik felébe 1-2 evőkanál kakaót teszünk.Megkenjük a tészta felét barna, a másik felét a fehér krémmel.
A tészta szélére a barna krémre

2-3 db banánt teszünk, és felcsavarjuk.

Egy kedves látogatóm javaslata ehhez a süteményhez, hogy a kakaós krémből hagyjunk meg annyit, amennyivel a tekercset kívülről még be tudjuk kenni. Így szép mutatós is lesz a süteményünk.