6 tojás fehérjét,
12 dkg porcukrot habosra keverünk. Hozzáadjuk a
6 tojás sárgáját,
3 evőkanál kakaót,
1 evőkanál lisztet és
1 mokkáskanál szódabikarbónát.
Zsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe sütjük,
még melegen felcsavarjuk.
Töltelék:
2 dl tej,
1 tojás,
3 evőkanál lisztet sűrűre főzünk, és rögtön hűtjük.
20 dkg ráma,
15 dkg porcukor,
1 tasak. vaníliás cukor, ezt habosra keverjük, és hozzákeverjük az előbb megfőzött krémet.
A krémet felezzük,
az egyik felébe 1-2 evőkanál kakaót teszünk.Megkenjük a tészta felét barna, a másik felét a fehér krémmel.
A tészta szélére a barna krémre
2-3 db banánt teszünk, és felcsavarjuk.
Egy kedves látogatóm javaslata ehhez a süteményhez, hogy a kakaós krémből hagyjunk meg annyit, amennyivel a tekercset kívülről még be tudjuk kenni. Így szép mutatós is lesz a süteményünk.