Almás - diós pite


Almás – diós pite

Töltelékhez:
1,5 kg savanykás almát (reszelni)
20 dkg cukorral
1 kiskanál fahéjjal
1 csipet sóval
1 tasak vaniliás cukorral megpároltam, majd hűtöttem.

Tészta:
50 dkg finom lisztet
12 dkg porcukrot
1 tasak vaniliás cukrot
1 tasak sütőport
1 csipet sót
1 citrom kifacsart levét
25 dkg margarinnal
2 db tojással
1 dl tejfellel össze gyúrtam.

Két lapot nyújtottam a tésztából,
az egyiket a tepsibe fektettem és megszórtam
2 evőkanál szemlemorzsával.
Rásimítottam az almatölteléket és erre
2 kanál darált diót és
2 kanál durvára vágott diót szórtam.
Ezután ráhelyeztem a másik lapot.
Jól lenyomkodtam és a tetejét megkentem egy egész felvert tojással.
Villával megszurkáltam, 
és mérsékelten forró sütőben 180 ° C – on arany barnára sütöttem 40 perc alatt.
Mikor kivettem a sütőből még melegen a  tetejét megszórtam vaniliás porcukorral.