Hozzávalók:
4 szelet rövid karaj,
töltelékhez:
1 evőkanál olaj, 1 kis fej hagyma, 1 szelet füstölt húsos szalonna,
1 szelet sonka, 4 db gomba, 2-5 dkg reszelt sajt, petrezselyem zöld, bors.
Elkészítés:
A karajt vékonyra kiklopfoljuk. Az olajon kisütjük a vékony csíkokra vágott szalonnát. Beletesszük a kockára vágott hagymát, sonkát, gombát. Sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk.
Ha a töltelék kihűlt belekeverjük a reszelt sajtot és az apróra vágott petrezselyem zöldet. A karaj egyik felébe rakjuk a tölteléket, majd a másik felét ráhajtjuk.
Megtűzzük hústűvel, majd bepanírozzuk és kisütjük.
Bármilyen körettel lehet tálalni.
Megjegyzés:
A sózással nagyon vigyázzunk, mert a sonka és a szalonna enged annyi sót, ami az ételhez kell.