RÁCSONY SÜTEMÉNY

Finom rácsos sütemény



Hozzávalók (35 szelethez) A tésztához: 546.8 g finomliszt 13 g sütőpor 164 g porcukor 273.4 g vaj 3.2 db tojássárgája 1 db citrom leve A diós töltelékhez: 3.2 db tojásfehérje 1 csipet só 164 g porcukor 273.4 g darált dió 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy 30x35 cm-es tepsit.
2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrju
k. A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük, míg elkészítjük a diós habot.









3. A tojások fehérjét a c
sipet sóval felverjük, mikor félig kész, hozzáadjuk a cukrot, és fényesre, keményre verjük. A dióhoz adjuk a citrom reszelt héját, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk a cukros habbal.









4. A tésztát kettévesszük, az egyiket lisztezett deszkán kinyújtjuk és egy nagyobb, kb 30x35 cm-es tepsibe terítjük, eligazítjuk, a felesleges széleket levágjuk. A tésztát megkenjük sárgabaracklekvárral, erre simítjuk a diós habot.










5. A másik cipóból rudakat sodrunk, ezekből rácsot készítünk a diós hab tetejére. A rácsot tojással lekenjük. Előmelegített, 180 C fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.









6. Ha kihűlt szeleteljük, tetejét porcukorral meghintjük és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése